Dagens sanning.


Helgen som försvann.

Den här helgen gick så fort så det är inte klokt. Den började med att vi klev upp tidigt på lördagsmorgonen för att åka till Piteå. Sandra skulle nämligen prova sin brudklänning och alterera den en sista gång, och jag följde med som stöd och smakråd. När vi var klara följde Sandra med oss hem till lägenheten. Där såg vi på Cougar Town, pratade bröllop och tog det allmänt lugnt.

På eftermiddagen hjälptes jag och Sandra åt att göra egen pizza, som blev riktigt god om jag får säga det själv! Vi (läs Sandra) hann även städa vårt skafferi samt baka en bärpaj som vi åt tillsammans med Hilda och Gustav medan vi såg ESC.

Sandra sov sedan över eftersom det blev så sent igår. Imorse tog vi sovmorgon och åt en god frukost innan vi drog ut på stan. Sandra köpte torrschampo och jag köpte..allt annat. Typ. Nej men det blev tre axelbandslösa linnen, en bandeau, två bikinis och solskyddsfaktor med SPF 50+. Så nu är jag så redo för vår Turkietresa som jag kan bli!

Vi shoppade tills affärerna stängde, och gick sedan hem till oss igen. Till middag blev det pasta- och skinksallad på balkongen. Det har varit såå varmt idag, så det var en skön avslutning på dagen!

Hoppas ni också har haft en bra helg!


Ny bil.

Sedan David började jobba i Luleå har vi haft en firmabil i skåpbilsstuk. För mig har det gått ganska bra - jag har alltid kunnat ta med mig hur många väskor som helst till exempel, och har sällan behövt köra den. :P Men eftersom den bara hade två platser kunde vi aldrig skjutsa någon, plus att David kände att han aldrig riktigt kom ur sitt "job-mode" då han hade firmabilen på fritiden också.
 
Igår köpte David efter MÅNGA månaders eftertanke, ringande, mailande och Blocket-letande, en ny bil. En svart, dieseldriven Audi A4, med dragkrok och farthållare och dubbdäck och gud vet allt. Och den är så bekväm att jag aldrig kommer kunna köra den längre sträckor utan att somna.
 
Ja. Känns tryggt.
 
 

Lördag.

Ännu en händelserik dag till ända. Den började med att jag, Ester och Ingrid åkte till Ljustorps Trädgård och kollade på blommor. Därefter svängde vi förbi den största tomatodlingen jag sett i mitt liv (och jag gick ändå på ett Naturbruksgymnasium). Väl hemma hann vi med att fika och se ett avsnitt av "Heart of Dixie", som jag för övrigt nästan har börjat hänga med i nu, innan det bar iväg in till Sundsvall.

I Sundsvall åkte vi först och kollade in Hannas lägenhet, där vi hann med ett besök av en gammal bygdebo (Mr. Gradin för er som undrar). Vi strosade sedan på stan i en knapp timma innan vi skyndade vidare hem till några av Davids släktingar som jag aldrig träffat förr för att äta middag. Där hade vi en trevlig kväll med god mat, hockey-VM, sol, sällskapsspel och många skratt!

Imorgon åker vi hem, men jag kanske hinner blogga lite under dagen. Godnatt på er!


Fredag.

Denna dag har gått i konsumismens tecken. Först betade vi av hela IKEA på två timmar, sedan åt vi lunch och drog vidare till Birsta City där jag fyndade ett par byxor. HUR coola och sköna som helst! Love them!

Efter några timmars shopping och en milkshake på McDonalds åkte vi hem igen. Där har vi hunnit med sällskapsspel, grillning, efterrätt och nu ser vi på Let's Dance. Ännu en bra dag alltså!


Torsdag.

Vi landade tryggt i Ljustorp för några timmar sedan. Sedan dess har vi hunnit äta middag, skaffa Instagram, spela spel, se "Heart of Dixie", och nu är det hockey-VM som gäller. Imorgon blir det shopping för hela slanten!


Instagram.

Okej. Jag vet att jag har sagt att jag inte skulle falla för Instagram-trycket. Men ja..det sket sig.

Dock var det faktiskt inte mitt fel - jag blev brutalt övertalad av min blivade svägerska! Typ. Så vill ni "följa mig" som ungdomarna säger så heter jag frumellberg. Jag vet att jag inte blir fru Mellberg förrän om tre månader, men jag orkar inte tjafsa och göra om min profil då. Så ni får helt enkelt leva med det.


Roadtrip.

Anledningen till varför jag åkte hem till Bygdeå igår är att jag om ungefär en timma ska åka söderut med Davids familj - närmare bestämt till Sundsvall/Ljustorp. Det var tänkt att David också skulle följa med, men han hade glömt att han hade anmält sig till ett airsoftspel i Boden i helgen. Så det blir jag och Mellberg-klanen!

Ser fram emot att träffa Davids släkt, och gå på IKEA såklart. ;) Åker hem igen på söndag!


Stuck.

För tillfället befinner jag mig hemma i Bygdeå. Varför tänker jag berätta imorgon (sneaky!). Jag sitter och skriver på en rapport som ska lämnas in på måndag, men jag har fastnat. Detta är kanske bara min personliga åsikt, men Basal Kroppskännedom är skit. Ja. Nu vet ni vad jag gör. Vad gör ni?


Peanut butter cup.

Firar att jag blev godkänd på dagens examinationer med en ny smak från Ben&Jerry's. Because I'm worth it!


Snabba ryck.

Efter en exakt nio minuter lång lektion hämtade David mig på skolan. Därefter drog vi till polisstationen för att förnya våra pass inför utlandsresan. Vi kom in, var först i kön, blev fotade och gick ut igen.
 
Här hade man avsatt en hel förmiddag åt att göra ärenden, och så går det på FEM minuter!? Dålig stil alltså.
Vad ska jag nu göra resten av dagen?
 
 

Nostalgigodis.

Jag och David tog en liten cykeltur längs vattnet nyss, och upptäckte en kiosk som vi aldrig handlat på förut. Farligt, men gott!


Smygreklam.

Som jag skrev i detta inlägg fick jag en hemmagjord mobilhögtalare av min goda vän Adrian i födelsedagspresent. Nu har han fått för sig att han ska börja massproducera dem, eftersom han tydligen inte har tillräckligt att göra om dagarna. Därför tänkte jag vara en stöttande vän genom att göra lite reklam för dem här på min askända blogg!
 
Så här ser min högtalare ut:
 
 
Och så här ser den ut med en telefon i:
 
 
Den funkar riktigt bra måste jag säga. Sen är den fin också. Kanske främst för att den är delvis lila, och lila är fint. Men vill ni ha den i en annan färg (av någon konstig anledning) går det säkert att ordna. Han är nog flexibel, den där Adrian. Adrian Emilsson. Som har Facebook. Och är singel. Ifall ni undrar.
 
Ja. Det var bara det.

Twinrix.

Igår var jag och David och vaccinerade oss. Vi åker ju till Turkiet om några veckor, så därför var det dags att göra det nu. När jag ringde innan och frågade ifall vi borde vaccinera oss mot både Hepatit A och B sa sköterskan att vi egentligen bara behövde oroa oss för Hepatit B om vi skulle dela sprutor med turkiska knarkare. Och ja. Några sådana planer hade vi väl inte. Men vi tog en spruta mot det ändå, just to be safe!


Hembesök.

Förra fredagen åkte jag och David hem till Västerbotten för att hälsa på våra respektive familjer. Det kändes som ett väldigt produktivt besök, för vi (eller åtminstone jag) hann med huuuur mycket som helst! Här kommer en kort summering av vad vi gjorde:
 
På fredagskvällen åkte vi hem till min familj, där mamma hade bakat en s-n-u-s-k-i-g-t god chokladkaka. Den bjöd vi mina kära vänner Ellen, Gustav och Adrian på. Jag fick sedan två försenade födelsedagspresenter av Ellen och Adrian - ett par "Slippies", det vill säga tofflor som man kan värma i micron och därmed få varma och goa fötter, samt en mobilhögtalare som Adrian byggt själv, händig som han är!
 
 
På lördagen åkte jag och David in till stan för att leta efter en kostym till honom (ni kan läsa om hur det gick här). Vi hann även äta årets första mjukglass! Lördagskvällen spenderades i Robertsfors, där Selah och Mellansels Folkhögskola hade konsert. Grymt duktiga var de allihop! Jag var djupt imponerad av mina små kycklingar. ♥ Efter konserten drog jag, David, Adrian och Ellen hem till Gustav där vi fikade och firade Ellen som fyllde år.
 
 
Söndagen började med möte i Robertsfors och fortsatte med "Just Dance 4", film, "Mästarnas Mästare", punktering, bilköp och "Dunderklumpen". Ja. Lång historia.
 
På måndagen klev jag upp "tidigt", åt lunch och drog iväg till Ånäset för att hälsa på min vän Lise-Marie i hennes och Addes nya hus. Superfint var det, och jag fick världens "Köpa hus"-cravings! På kvällen cyklade jag förbi farmor och blev sittande där i flera timmar. Älskade farmor, vi skulle kunna prata hur länge som helst!
 
Hela tisdagen spenderades med min kära vän Adrian. Vi hann se film, sjunga, fota, äta massor samt skära oss ordentligt på en brödkniv. Eller det var väl inte så mycket "oss" som "Adrian". Lär Er av hans misstag, barn - försök ALDRIG fånga en fallande kniv i luften!
 
 
Efter middagen bar det av till Luleå igen, tillsammans med mamma, pappa, Hampus och hans flickvän Caroline! Men det är en annan historia.. ;)

Livstecken.

Här var det dött! Och ja, jag vet att det är till cirka 99,5% mitt fel, så jag får väl be om ursäkt. Anledningen till detta ofrivilliga blogguppehåll är att jag har haft så fullt upp de senaste dagarna att jag inte har hunnit hålla er uppdaterade!

Men imorgon kan vi räkna med att allt blir som vanligt igen. Gött!


RSS 2.0
Design by Tasnim