Nyklippt.

Idag var jag och David i stan för att se vad mellandagsrean hade att erbjuda. Medan David åkte på Net on Net och andra tråkiga affärer så passade jag på att klippa mig!
 
Jag blev helt chockad när frisören kände igen mig, eftersom jag inte har klippt mig där på ett halvår minst! Men hon kom ihåg att jag skulle gifta mig, att jag skulle börja plugga och att David sökte jobb som elektriker i Luleå. Pinsamt nog så kände inte jag igen henne först..:P
 
Hur som helst- hon klippte bort en decimeter på längden och stylade håret, och så här blev resultatet!
 

Pepparkakshus á la Mikaela och Andreas.

Måste bara visa er årets pepparkakshus! En klar förbättring jämfört med i fjol, om jag får säga det själv.
Fyra väggar är tydligen att föredra. Har jag hört.
 
 

Paketinslagning.

Jag hade varit klar nu om jag bara hade fått alla mina julklappar levererade.
Vilket jag alltså inte har. Så vi får se vilka som blir utan paket på måndag!
 

"Jullov"

Mitt "jullov" kunde faktiskt inte ha börjat bättre än såhär. Men innan jag berättar om min dag kanske jag bör förklara varför jag valt att använda mig av citattecken runt ordet "jullov". Det är helt enkelt för att jag anser att en tidsperiod över julen där man slipper föreläsningar men måste skriva en rapport, hålla träningsdagbok samt plugga till en GASTRONOMISKT STOR TENTA inte förtjänar att kallas för Jullov.

Anyway. Jag har trots min bitterhet över detta haft en väldigt bra dag. Jag och David kom till Bygdeå kring kl 18, och åkte direkt till min faster där släkten hade samlats för pysselkväll. Knäck kokades, rischoklad tillverkades, och jag och småkusinerna gjorde marsipanfigurer för brinnande livet.

Efter det hann jag även träffa världens bästa Adrian. En bra avslutning på en bra dag med andra ord!

Morgondagen kommer bli minst lika bra, då den bland annat kommer innehålla pepparkakshusbakning med min efterlängtade grek Andreas! Oh joy!


Använd fantasin.

Jag tänker inte berätta för er vad jag tycker att den här handdukskroken i vårt badrum ser ut som. Eller vad alla som har besökt oss tycker att den ser ut som. Det här ska vara en barnvänlig blogg nämligen.

Hur som helst. Det var en handdukskrok- nu är det sopor. Inte en dag för tidigt.


Störst av allt är kärleken.

Några dagar efter att jag hade skrivit detta inlägg fick jag (ironisk nog) ett paket på posten från min älskade farmor, innehållande två stycken örngott. Gotta love that.
 

Middagsgäster.

Ikväll var min syster och hennes fästman här på middag. Det fick mig att inse hur lik jag är min mor. När jag bodde hemma och vi skulle få middagsgäster brukade jag klaga på att hon alltid envisades med att bjuda på saker hon aldrig hade lagat förut, eftersom jag ansåg att det bara stressade upp henne i onödan.
 
Men vad tror ni då att jag gör när vi får gäster för första gången? Jo, jag ställer mig och gör en köttfärspaj och en vit chokladkladdkaka till efterrätt som jag ALDRIG har gjort förut. Det där med att kasta sten i glashus alltså..! Var nådigt orolig att det inte skulle gå att äta, men ingen behövde åka ambulans härifrån, så jag tar det som ett gott tecken.
 
Jag fick ingen bra bild på gästerna, men däremot på efterrätten (prioriteringar liksom). Receptet hittade jag på den här bloggen. Riktigt gott, men ovanligt!
 

Julstämning.

Inget får igång julstämningen som Lars vegas trio's julskiva! Det bästa är inte musiken dock, utan mellansnacken. Lyssna och njut!


Det var inte jag.


Café Wienerhörnan.

Det händer inte ofta att jag och David är lediga tillsammans på en vardag. Därför passade vi just på att fika på cafét under vår lägenhet!

Helt okej, men mackorna var GIGANTISKA! Vi orkade inte ens gofikat efteråt, så det fick följa med hem. :P


It's a mystery.

Vaknade just för andra gången idag. Vad som hände efter första gången är ett mysterium..!

Min gissning är att jag somnade om. Någon som har ett annat förslag?


Kvällsfika.

Ja, det är pepparkaksdeg. U JELLY??


Håller mig helst på bottenvåningen idag.

Igår och i förrgår höll jag och mina klasskamrater i gruppträningar som de andra i klassen fick delta på. I förrgår var jag med på ett hårt pass, och igår deltog jag på tre pass á 45 minuter, direkt efter varandra.
 
Så låt mig säga såhär: Jag har stora problem att gå i trappor idag.
 
 

Well, I'm no expert..

..men jag är ganska säker på att knän inte ska se ut såhär.


Vår "önskar inte-lista".

Är det något jag och David inte önskar oss i julklapp så är det sänglinnen. När vi hade packat upp alla väskor (som ALLA verkade innehålla minst tre bäddset!) räknade jag och kom fram till att vi har 18 PÅSLAKAN och 24 ÖRNGOTT. Det är inte normalt, och framför allt inte nödvändigt när man bara är två personer som ska använda dem. 
 
Däremot är det bara fyra par påslakan som matchar med varandra. Alla andra har vi bara ett av, och de har motiv med hundar, seriefigurer, tåg, små nallebjörnar och annat vackert.
 
 
 

Inflyttning.

I lördags var mamma och pappa här för att hjälpa oss med inflyttningen. De kom med en släpvagn (läs: KÅPVAGN!) full av grejer som har stått i deras förråd samt hemma hos Davids familj, i väntan på att vi skulle få flytta in i lägenheten. Innan pappa öppnade släpvagnen sa han: "Är ni beredda?" med en viss hint av ångest i rösten. När han öppnade den och jag såg hur mycket saker det var så kände jag att det inte fanns en CHANS att allt skulle få plats!
 
Men det gjorde det! En kort stund senare hade karlarna burit in alla grejer och jag och mamma började ställa allt på sina platser. Nu är det knappt något kvar att packa upp, så ni kan tro att vi var effektiva!
 
De tappra arbetarna fick en välförtjänt fikapaus.
 
Pappa tittade ut genom fönstret som om han aldrig sett folk förut.
 
Mitt på dagen bjöd pappa på lunch på All Star.
 
Varken jag eller David hade ätit där förut, men det var riktigt gott!
 
Efter jag och mamma gått på stan och införskaffat diverse nödvändigheter
kom Sandra och Alexander på middag. Sjukt mysigt med gäster!
 
Och en än gång- TACK för all hjälp älskade familj! ♥
 

Nice try.

Jag var helt övertygad om att jag skulle kunna lura hjärnan att tro att det är MYYYSIGT att plugga, genom att koka en stor kopp te, sätta på lugn musik och tända levande ljus.

Men tydligen är min hjärna inte så lättlurad som jag trodde.


Ljuskalendern.

För några dagar sedan fick jag ett spännande paket på posten. Det stod ingen avsändare, men jag såg på handstilen att det var från min kära faster Pia-Maria. Hon har en väldigt söt handstil, så den är lätt att känna igen. ^^
 
I paketet låg en ljuskalender! Det vill säga en kalender med 24 luckor, och i varje lucka ligger ett doftljus. En smart idé tyckte jag! Speciellt nu vid jul när man inte gör annat än att tända ljus. ♥
 

Bilder på lägenheten.

Ja. Som jag skrev igår så hade jag lovat att lägga upp bilder på lägenheten, men det blev inte av för jag hann inte fota den innan det blev mörkt ute. Idag kom jag dock på att jag faktiskt tog kort i måndags när vi flyttade in, men i flyttkaoset hade jag glömt det! Så här har ni dem om ni är nyfikna. ^^
 
Det är dock inga bilder som gör lägenheten rättvisa, men man får ändå en uppfattning om hur den ser ut.
 
KÖK


VARDAGSRUM

BALKONG

BADRUM

Och det bästa av allt:

EN WALK IN-CLOSET!!!
Visst. Det är inte är superstor walk in-closet, men den gör mig inte mindre lycklig för det. ;D
 
Nu när ni vet hur lägenheten ser ut kanske ni till och med vågar komma och hälsa på? Vi är glada för gäster!

Myrorna.

Idag kom David äntligen hem från Gällivare. ♥
 
Det firade vi med att åka och storhandla, men först blev det en sväng på Myrorna. Jag fyndade två snygga lampfötter, ett par gardinlängder och en söt virkad duk för sammanlagt 81 kronor. Man måste älska second hand alltså! Jag kan visa hur allt ser ut när sakerna står på sin rätta plats.
 
Sedan hade jag halvt lovat min kära vän Ellen att jag skulle lägga upp bilder på lägenheten idag, men jag hann inte fota den innan mörkret kom (vi har ännu inte lampor i alla rum, vilket gör det lite svårt att ta kort efter klockan 14). Men jag lovar att det kommer!
 
 
 
 
 
 

Har just upptäckt betydelsen av ordet "storhandla".

Är jag vuxen nu?


Jag kan uppenbarligen inte hålla mig borta.

Det hann bara gå FEM dagar innan jag var tillbaka på Vänortsvägen. Inte permanent dock, utan på besök. Har ätit middag här och sett Grey's Anatomy med Sandra och hennes kompis Sara.

Sedan frågade Sandra om jag ville sova över. Och well..alternativet var att jag skulle vänta här till kl 23, åka buss in till stan, gå på kolsvarta gator till en tom lägenhet och sedan sova där själv.

Så jag blev kvar. Obviously.


Emscham.

Igår kväll var David tvungen att åka iväg på jobb i Gällivare. Han blir där tills på torsdag, vilket innebär att jag är ensam i lägenheten. Tråkigt! Däremot innebär det att jag får lite tid att plugga, vilket kan behövas. Har en dugga i styrketräning imorgon, och jag har knappt hunnit öppna boken. Känns väl sådär, men det är mitt eget fel.
 
Så nu är det dags att ta tag i det!
 
 

Omöjliga att få loss är de också.

Det verkar som att personen som bodde här innan oss hade en väldig förkärlek för fula, självhäftande plastkrokar. Varför? Ja det vet varken ni, eller jag.

Men allvarligt- FJORTON krokar bara i badrummet!? Va..hur..why?


Early bird.

Har en ganska mysig utsikt från sovrumsfönstret. Såg brevbäraren när jag tog kortet dessutom. Fråga mig inte ens varför jag är vaken samtidigt som honom.


Äntligen hemma.


På väg.

Då var jag och David påväg till Luleå igen. "Varför är ni vakna så är okristligt tidigt?!" kanske ni undrar. Well, det undrar jag med.

Nej men det är så att en spekulant ska komma och titta på Davids bil i Luleå kl 8.30. Nu hoppas vi bara att hon köper den så detta var värt det.


Helt normalt.

Avslutar denna mysiga advent med att paketera drygt 40 kilo älgkött. That's how we roll in Norrland.


Fynden.

Det här är vad jag köpte idag. Julen är inte helt oväntat ett genomgående tema.
 
 
De rutiga gardinerna hängde på väggen inne i affären, men jag fick köpa dem för 20 kr. Värt!
Bollarna tänker jag använda som bordsdekoration, eftersom vi inte har någon julgran.

 
 
 
 

Fyndat på Fyndet.

Idag var jag och mamma förbi second hand-butiken "Fyndet". Jag hittade faktiskt en del fina saker till lägenheten! Om jag hinner så lägger jag upp bilder här ikväll, så titta gärna förbi. :)


Snöstorm.

Västerbotten levererar.


RSS 2.0
Design by Tasnim