PÅSKLOOOOV!

Ja. Det var bara det.


Efteråt.

Sitter på skolan med tentaångest. Inte för att jag snart har tenta, utan för att jag just har haft en. Den ångesten är nästan värre. Jag kan verkligen inte säga hur det gick, för jag har ingen aning. Jag kan ha klarat alla delar, men jag kan lika gärna ha misslyckats med allihop.
 
Nu finns det dock inget mer jag kan göra. Bara vänta och se. Usch.

Marknad.

Tur man har koll på vad som händer i Luleå. Var just påväg till Kulturens Hus för att sätta mig och plugga när jag hamnade mitt i en marknad som var uppställd utmed shoppingstråket. Jag fick världens vårkänslor! Solsken, massor med folk och doften av nybakade munkar i luften. Finns det något härligare?

Nu ska jag se till att plugga duktigt så jag kanske hinner gå en sväng på marknaden med David i eftermiddag. Mys!


Hur..?

Jag vet då vad vi INTE behöver köpa nästa gång vi handlar.


The things I do...

Det har hänt mer än en gång att jag har hittat på något ovärt tidsfördriv för att slippa tentaplugga. Idag tror jag dock att jag har överträffat mig själv.

Jag ställde mig och hackade sötmandel. Varför? Oh, no reason. Jag kände bara att det var något som ABSOLUT måste göras just idag.


3,5 år.

Idag är det exakt 3,5 år sedan som jag och David blev ihop. Så mycket har hänt sedan dess!
 
Vi har blivit vuxna tillsammans, vi har varit med om att den andre har tagit studenten, fått jobb och flyttat hemifrån. Vi har tagit körkort för bil och skoter. Vi har sjungit, spelat musik och teater. Vi har semestrat ihop, lärt känna den andres familj och släktingar. Vi har lärt oss ta ansvar, betala räkningar, laga mat och tvätta tillsammans. Vi har lämnat vår trygghet bakom oss och flyttat till en ny stad ihop. Vi har förlovat oss, och är nu mitt uppe i att planera ett bröllop.
 
Många gånger undrar jag om och hur jag hade klarat mycket av detta utan David. Mitt liv hade förmodligen sett ganska annorlunda ut om han aldrig hade kommit in i bilden. Och det hade helt säkert inte alls varit lika underbart som det är nu.
 
Jag älskar dig, hun. Mer för varje dag. ♥
 
David och jag på min 18-årsdag för snart tre år sedan.
 
Fjortis-Mikaela och David på Unite för två år sedan.
 
Vi på en av våra tre (!) förlovningsfester för nästan exakt ett år sedan.
 
Den här bilden är tagen i år. LOVE! ♥

Back to normal.

Friden har infunnit sig på Stationsgatan. Den förlorade fästmannen har återvänt. <3 Trött och slut, men glad och hög på skoteravgaser! Som det ska vara alltså.


Purple grape, purple grape.

Jag köpte en ny sorts Fanta idag. Ett impulsköp, det erkänner jag.

"Köpte hon den bara för att burken var lila? Är hon så ytlig?"

Yes. Yes I am.


Fredag.

Idag har jag varit ovanligt effektiv. Först åkte jag till skolan för att vara med på resurstiden inför en tenta vi har om drygt en vecka. Sedan satt jag och pluggade en stund efteråt med några klasskompisar, innan det bar iväg in till stan igen.
 
Jag gick inte direkt hem, utan satte mig på Kulturens hus i någon timma och skrev på en av alla miljoner rapporter vi ska lämna in innen den här läsperioden är slut. Det var nog bra för mig att sitta där, för när jag är hemma hittar jag bara på en massa ursäkter för att inte plugga.
 
Sedan gick jag hem och städade lägenheten, för imorgon får jag lunchfrämmande (systeryster). Nyss bestämde vi att jag ska åka till henne och sova där ikväll, sedan åker vi in till stan tillsammans imorgon. Men innan dess ska jag äta middag! Köttfärssås (på älgfärs såklart) och makaroner blir det, om ni undrar.
 
Det var min fredag det. Hoppas ni har haft en bra dag, och att ni får en ännu bättre helg!
 
Kulturens hus.

Nostalgigodis.

Som jag skrev igår är David på skotersafari i helgen tillsammans med min pappa och lillebror. När jag och mina syskon var små och fortfarande bodde i Sorsele var safarit en given aktivitet som vi alltid såg fram emot.

Varje år, precis innan vi skulle köra upp på fjället, blev vi nerpackade i skoterkälken alla tre, omslutna av renskinn och vår stora fårfilt. När pappa och mamma hade satt sig på skotern kröp Hampus oftast ner i packutrymmet längst bak i kälken, medan jag och Sandra lade oss på golvet med varsin Brio-påse i näven.

De där Briopåsarna är verkligen nostalgodis, och när jag ser såna i affären tänkter jag alltid på skotersafarit och hur mysigt vi hade det inne i den där kälken. Idag köpte jag en påse, bara för att! Minnen alltså.

Har ni något nostalgigodis? :)


Gräsänka.

Happ. Då var man gräsänka igen. David har åkt till Sorsele med min far och bror för att delta i årets skotersafari (tradition där man kör skoter över fjällen mellan Sorsele och Ammarnäs och tillbaka under en helg).

I fjol när David kom tillbaka efter skotersafarit slutade kvällen med att han gick ned på knä på ett renskinn och friade till mig. Kan inte fatta att det snart är ett helt år sedan! Nu på måndag firar vi alltså 1 år som förlovade och 3,5 år som ett par. Jeez. Tiden går fort när man har roligt.


Turkiet.

Då var det bokat! I sommar, närmare bestämt i juni, drar jag och familjen Mellberg till Turkiet för att fira Davids mamma som fyller jämnt. Jag skulle tro att det är min enda chans att få lite färg innan sommarens bröllopsyra drar igång, så jag ska pressa som bara den.
 
Ännu en sak att se fram emot alltså! Och det är förmodligen bara en av två utlandsresor jag kommer göra i sommar. Vi ska ju försöka ta oss iväg på en bröllopsresa också, men var den bär har vi inte bestämt ännu. Detta kommer hur som helst att bli en av de bästa somrarna i mitt liv. I can't wait!
 
 
 

Muffins.

Igår bakade jag 30 stycken chokladmuffins. Idag är de slut. Jag vet vad ni tror, men nej- jag åt inte upp dem själv. Jag fick hjälp av typ 17 personer på gårdagens ungdomssamling.

Men visst. Det hade lika gärna kunnat vara bara jag.


Sicken karl jag har.

Det är inte mycket som slår att få presenter när man minst anar det. När David kom hem från jobbet idag hade han med sig en liten prinsesstårta och en bukett med tulpaner.

"Vad firar vi?" frågade jag förvånat.
"Inget" sa David. "Bara för att jag tycker om dig!"

Kan man göra annat än att älska den pojken? Nä. <3


Till sist...

Imorse klev jag och David upp tidigt och packade ihop våra saker. Jag hann bara äta frukost och titta lite på Vasaloppet på TV innan jag satte mig på en buss in till stan. Från stan åkte jag sedan bil till Vännäs där min gymnasieklass hade bestämt träff hemma hos Lise-Marie. Det var sjukt kul att träffa alla, och man insåg att det hade hänt mycket på två år.

Jag kunde dock inte stanna så länge, utan åkte nyligen tillbaks till Umeå med TÅG! Jag har aldrig åkt tåg förr, så jag var sjukt uppspelt/nervös. Nu sitter jag på Umeå Busstation och väntar på en buss som ska ta mig till Robertsfors. Där ska jag äta middag med David och hans familj innan det blir daga för oss att köra hem till Luleå igen.

Mycket flängande i helgen med andra ord! Men "When in Rome" som man brukar säga. Jag har verkligen haft 3,5 härliga dagar hemma, och hoppas att det inte ska behöva gå två månader innan jag får träffa alla igen.


Ännu en fullspäckad dag.

Imorse var det tänkt att vi skulle ut och åka skoter, men då det var världens snöstorm bestämde jag och mamma oss för att ta en sväng till Fyndet istället (second hand-butik i Ånäset). Och fyndade gjorde jag! En fin skål i glas, fyra tavelramar som jag ska sätta upp i ett fint "kollage" och en fin, blå gammal trälåda som jag har tänkt förvara tidningar i.

Därefter åkte vi hem och hann bara äta lunch innan det bar iväg till Adrians 20-årsfirande, som innehöll paketöppning, trevligt folk och massor med fika! Nu kommer snart halva släkten och några av mina älskade vänner för att se Melodifestivalen och äta semlor. Det blir mysigt!


Home, sweet home.

I helgen är jag och David hemma i Västerbotten. Det var nästan två månader sedan sist, och det kändes verkligen- jag hade hemlängtan!

Igår hann jag träffa min besteven Adrian, och idag har jag och mamma varit förbi bageriet som ska göra vår bröllopstårta. I eftermiddag ska vi hälsa på min farmor och farfar, sedan blir det myskväll med hela familjen.

Nu- nybakta semlor!


RSS 2.0
Design by Tasnim