Klänningen.

Förra veckan skrev jag på Facebook att jag hade beställt en klänning som jag inte skulle använda förrän om 252 dagar. Jag insåg först efteråt att folk kan ha tolkat det som att det var min bröllopsklänning jag hade beställt, men icket. Dock så ska jag faktiskt ha klänningen på ett bröllop, men inte på mitt eget utan på min systers. Jag har nog inte sagt det här, men min syster och hennes nyblivna fästman ska alltså också gifta sig nästa sommar, närmare bestämt i juli!
 
Hur som helst så fick jag hem klänningen igår, och den är G-Ö-R-F-I-N!! Och så länge jag inte äter palt och ostbågar varje dag så ska jag nog kunna ha den om åtta månader också. :P
 
En liten sneakpeak

Sånt som är värt att fira.

I fredags bjöd David mig på restaurang- närmare bestämt Bistro Norrland. Vi firade dels att jag just hade skrivit min första tenta, och dels firade vi vår 3-årsdag i efterskott. Supermysigt! Och god mat var det också.

Dessutom fick vi se en kändis (om nu Bengt Magnusson räknas som en kändis..? Fast jo. Det tycker jag.) Sjukt spännande för två små norrbottningar som vi!


Ananaspaj.

Because tonight- I'm totally worth it.


Lättad.

2.5 timma, 10 sidor och en utomjordisk skrivkramp senare så är jag klar med tentan. Det gick riktigt bra, så jag kan inte vara annat än nöjd!

Dags att börja plugga till nästa tenta då.


Första tentan.

Imorgon mellan kl 9-12 skriver jag mitt livs första tenta. Det känns...inte så nervöst och läskigt och skräckinjagande som jag trodde att det skulle göra.

Betyder det att jag är väl förberedd eller att jag inte har någon rackarns aning om vad som egentligen väntar mig? Nåja. Den som lever får se.

Wish me luck!


ÄNTLIGEN!!


Oppstekt paltn.

Finns det seriöst något godare?


Det här sabbade min tidsplan, så då kan jag lika gärna sabba den lite till.

Ni vet hur det är. Man ställer klockan på 8.00, men vaknar inte förrän 08.09 och undrar hur larmet har kunnat tjuta i nästan tio minuter utan att man har reagerat. Sedan funderar man på det en stund, och vaknar sedan igen klockan 09.28 och undrar vad sjutton som hände. Ni vet? Visst?

Bra. Då kan jag somna om igen.


Variation.

Idag när vi var och handlade ville jag vara lite wild and crazy, så jag köpte bara sånt som jag aldrig har ätit förut. Eller naturgodis har jag ju ätit förr såklart, men inte alla sorter som är i den där påsen! Och citruskesella vet jag knappt hur det smakar. "Kvarg" liksom- vad är det?

Oh this exciting life of mine. Förstår att ni är helt överväldigade.


Min lördagmorgon.

Jag och Carro jobbar hårt. Oftast.


Nästa gång blir det Paltserian, tjejer!

Det känns som att majoriteten av alla inlägg jag har skrivit på sista tiden handlar om mat. Men det är liksom det jag gör nu för tiden- äter, sover och pluggar! Såå..get used to it. :P

Ikväll lade jag dock pluggandet åt sidan en stund, och åkte med tre klasskompisar och åt pizza. Sjukt gott, och sjukt trevligt sällskap!

Mitt i maten kom vi in på ämnet "palt". Inte nog med att jag fick lov att förklara för mina kära sörlänningsvänner vad palt egentligen bestod av, men de trodde dessutom att jag skämtade när jag sa att det finns något som kallas "paltseria" där man bara serverar palt. Nåja. Jag ska nog få dem att besöka den restaurangen innan vi tar examen. That will be my mission.


One down.

Har just genomlevt mitt livs första seminarium på universitetsnivå! Det gick bra, så jag och några klasskompisar firar det med fika på Unik (café vid skolan). :)


Fältstudien, del 2.

Min andra dag av fältstudien spenderades på Gammelstads Djursjukhus. Där fick jag gå med en handledare som också var sjukgymnast, men som hade specialiserat sig på att jobba med djur (bara hundar för tillfället).

Dagen bestod av vattenträning och laserbehandlingar om vartannat. Inte så omväxlande kan tyckas, men på slutet av dagen fick jag hålla i vattenträningen helt själv. Såå..jag lärde mig ju en del i alla fall!

Anledningen till att jag ville vara en dag på en djurklinik också var för stt se om det var något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. Men jag vet inte..det klickade liksom inte för mig! Sedan vill jag inte låsa mig vid ett område redan nu, det är alldeles för tidigt. Vi får se var vägen bär helt enkelt.


Fältstudien, del 1.

Okej, det tog visst lite längre tid än jag trodde att lägga upp ett blogginlägg om den där fältstudien, men här kommer det!

I torsdags besökte jag Björknäs vårdcentral, och gick största delen av dagen med en sjukgymnast som heter Patrik. Jag fick vara med under ett konditionstest, en axelundersökning, en Scanlab-behandling av ett knä, samt en akupunktur. Det var väldigt intressant, och jag fick många frågor besvarade.

Till min stora lycka fick jag även själv prova på en del saker! Först så gav Patrik min arm en liten Scanlab-behandling (man håller ett plastinstrument mot en kroppdel, lägger en jord på andra sidan och startar apparaten som de är kopplade till, och då uppstår en elektrisk spänning som gör musklerna alldeles varma). Det var väldigt behagligt. Sedan fick jag testa på akupunktur i samma arm, fast bara med tre nålar. Det kändes lite skumt, men gjorde inte så ont som jag hade trott. Efter det så tejpade han min arm, typ som man gör med idrottsskador.

Men det häftigaste var nog när han erbjöd sig att fixa till några knasigheter som han kunde se i min nacke och rygg. Jag var sjukt på, eftersom jag aldrig hade testat det tidigare. Så han bad mig att sätta mig ner, ta ett djupt andetag, och andas ut. *KNAAAAAAK* lät det då!! Jag var inte beredd på att det skulle låta så högt, så jag brast ut i gapskratt! Det kändes knäppt, men var som skönt samtidigt!

I slutet av dagen fick jag vara med på "artrosgruppens" träningstimma. Det var en ganska lugn träning med många statiska och repetativa knä-och höftrörelser, efter som det är dessa kroppsdelar som patienter med artros behöver underhålla extra mycket.

En spännande och lärorik dag, med andra ord! Dag 2 får ni höra om imorgon!


The procrastinator.

Vi får nog ta det där inlägget om min fältstudie en annan dag. Typ imorgon. Nu måste det sooooovas!

Ni får nöja er med en bild av kvällens craving istället.


En regnig torsdag.

Just i detta ögonblick sitter jag på en buss påväg till Boden. Jag ska nämligen göra mitt livs första fältstudie hos en riktig sjukgymnast!

Så håll tummarna för mig, och kika in på bloggen ikväll om ni vill läsa om min dag! :)


Min nya last.

Knäckebröd med ost och "Robertsforsmarmelad"- kan inte få nog av det!!


Man kan ju hoppas att det var värt det.

Börjar ifrågasätta varför jag inte tagit till vara på veckans två sovmorgnar. Istället för att sova ut så har jag slagit upp ögonen 1,5-2 timmar tidigare än jag egentligen behöver.

Är det egentiden jag är ute efter? Eller kanske morgonstunden?

Nej. Det är "plugga-anatomi"-timmen.


RSS 2.0
Design by Tasnim